Szatmári András hetedik lett Padovában

A magyarok közül a legjobb eredményt elérve Szatmári András a hetedik helyen végzett a férfi kardozók olaszországi világkupa-versenyén, Padovában.

2023. március 3., 18:16

Szerző:

A 2017-ben világbajnok, 2019-ben vb-ezüstérmes Szatmári a kanadai Shaul Gordont és az olasz Luca Fiorettót 15-12-re, majd a japán Josida Kentót 15-14-re verte. A negyeddöntőben az olasz Michele Gallóval vívott, akitől minimális különbséggel, 15-14-re kapott ki.

A háromszoros olimpiai aranyérmes, tavaly világbajnok Szilágyi Áron – aki Szatmárihoz hasonlóan kiemeltként csak a főtáblán kezdett – a legjobb 32-ig jutott, mivel a második fordulóban 15-14-es vereséget szenvedett a francia Sébastien Patrice-tól úgy, hogy 12-14-ről még egyenlített. A Luxardo Kupát tavaly hazahozhatta Szilágyi, miután harmadszor nyerte meg a nagy múltú viadalt. Ezúttal a 17. helyen végzett a 204 fős mezőnyben.

Ugyancsak a második körig jutott Decsi Tamás és Rabb Krisztián, míg az első fordulóban fejezte be szereplését a további három magyar főtáblás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász és Horváth Gergő.

Szombaton csapatversenyt rendeznek az olaszországi helyszínen.

(Képünkön Szatmári András (balra) és Gémesi Csanád a férfi kard országos bajnokság döntőjében vív egymás ellen a budapesti Gerevich Aladár Sportcsarnokban 2022. december 17-én. MTI/Illyés Tibor)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.