Szabó Szebasztián döntős 50 méter gyorson

Szabó Szebasztián 50 méter gyorson bejutott a döntőbe a Melbourne-ben zajló rövidpályás úszó-világbajnokság pénteki versenynapján.

2022. december 16., 12:22

Szerző:

A győriek 26 éves sportolója – aki szerdán 50 méter pillangón bronzérmes volt – egyéni legjobbjától (20.72) nem sokkal elmaradva, 20.83 másodperces teljesítménnyel a harmadik helyen került a döntőbe.    


A legjobb idővel a Kajmán-szigeteki Jordan Crooks várhatja a finálét, a 20 éves tehetség az elődöntőben 15 századdal volt lassabb az amerikai Caeleb Dressel 20.16 másodperces világcsúcsánál.

A döntőt magyar idő szerint szombaton 11.39-kor rendezik.

(Kiemelt képünk: Szabó Szebasztián, miután győzött a melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokság férfi 50 méteres pillangóúszásának egyik előfutamában 2022. december 13-án. MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake)

17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát. 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk.