Szabó Szebasztián a legjobb idővel döntős 50 méter pillangón

Szabó Szebasztián a legjobb idővel bejutott a döntőbe 50 méter pillangón a Melbourne-ben zajló rövidpályás úszó-világbajnokság keddi nyitónapján.

2022. december 13., 11:46

Szerző:

A győriek 26 éves versenyzője Szabó Szebasztián, aki a brazil Nicholas Santosszal holtversenyben tartja a 21.75 másodperces világcsúcsot ebben a számban, fantasztikus rajtot követően – 0.57 századmásodperces volt a reakcióideje – a mezőnyben egyedüliként törte át a 22 mp-es határt (21.90), s idei legjobbjával utasította maga mögé a mezőnyt.

Szabó ebben a számban tavaly is az esélyesek között volt, de az Abu-Dzabiban rendezett világbajnokság előtt koronavírusos lett, így a viadalon közel sem volt százszázalékos állapotban, és negyedik lett. Érdekesség, hogy abban a döntőben a brazil Santos – aki 42 évesen várhatóan a mostani vb-t követően fejezi be pályafutását – gyengébb eredménnyel (21.93) nyert, mint amit most Szabó az elődöntőben úszott.

A finálét szerdán magyar idő szerint 11.20-kor rendezik.

(Kiemelt képünk: Szabó Szebasztián, miután győzött a melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokság férfi 50 méteres pillangóúszásának egyik előfutamában. MTI/AP/Asanka Brendon Ratnayake)