Diadalmenetet jósol Szőke Alexnek Pesterzsébet polgármestere a tokiói olimpián

Szabados Ákos szerint az egész XX. kerület együtt szurkol majd neki.

2021. augusztus 1., 11:24

Szerző:

Nem kis büszkeséggel tölti el Pesterzsébet fideszes polgármesterét, hogy Szőke Alex Junior Európa-bajnok fogja megmérettetni magát a 2020-as tokiói olimpián. Szabados Ákos a Facebook-oldalán írt büszke hangvételű sorokat a mindössze 21 éves magyar birkózóról. Az Európa-bajnok hétfőn száll ringbe az aranyéremért, a polgármester pedig azt írta: hatalmas támogatással a háta mögött vághat neki a mérkőzésnek. 

Szabados Ákos azt írta szombati posztjában: „Magyar idő szerint hétfőn hajnali 04:00 és 06:30 között láthatjuk élőben Szőke Alex Junior Európa-bajnokunkat a 97 kg-os kötöttfogású birkózás selejtezőjében. Az ESMTK Birkózó Szakosztályának versenyzője Pesterzsébet első birkózó olimpikonja, szurkoljunk neki együtt hajnalban a képernyők előtt! Hajrá Alex!”.

Szőke Alex korábban azzal került a birkózók között a reflektorfénybe, hogy a cseh Artur Omarov nem állt ki májusban a 97 kilogrammosok fináléjában ellene, és így nemcsak a Tokióba szóló repülőjegynek, hanem az aranyéremnek is örülhetett. A junior Európa-bajnok Szőke Alex akkor a görög Keszidiszt és a mediterrán bajnok spanyol Gasca Fresnadát egyaránt 9–0-ás technikai tussal legyőzve bejutott az elődöntőbe Szófiában az Európa-bajnokságon. Ott már az ötkarikás kvótáért az Eb-2. és -3., junior-világbajnok, grúz származású olasz Nikoloz Kakhelasvili ellen küzdött, méghozzá nagyszerűen: passzivitás után kétszer megpörgette, kivédekezte a riválisnak adott lehetőséget, s végül magabiztosan, 6–1-re diadalmaskodva megszerezte a tokiói indulási jogot – írta a Nemzeti Sport

(Kiemelt kép: Szőke Alex birkozó a magyar olimpiai birkózóválogatott nyílt edzésén a tatai olimpiai edzőtáborban 2021. július 15-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Hat ponttal legyőzte az Oroszlány csapatát a férfi kosárlabda NB I nyitófordulójában