Kecskés Karina kilencedik lett a súlyemelő Eb-n, junior magyar csúcsokkal

Kecskés Karina 169 kilogrammot teljesítve a kilencedik helyen végzett összetettben a súlyemelők jereváni Európa-bajnokságán vasárnap az 55 kilogrammosok mezőnyében.

2023. április 16., 18:27

Szerző:

A debreceni FISZEJ SE 17 esztendős Eb-újonca – a 18 fős kategória legfiatalabbjaként – a fogásnemi sorrendben szakításban kilencedikként, lökésben pedig hetedikként zárt a súlyemelő Eb-n országos korosztályos csúcsokat felállítva.

A kontinensviadal eredményközlőjének tanúsága szerint Kecskés az első fogásnemben előbb 72, majd 74 kilóra javította saját junior magyar rekordját, amelyet 71 kilogrammal tartott, míg lökésben immár 95 kilogramm a kategória jelenlegi legjobb korosztályos eredménye. Összetettben 163 kiló volt a régi csúcsa, ezt módosította most 169-re.

Az örményországi Európa-bajnokság második magyar fellépője a hétfős válogatottból a kecskeméti Árva Cintia lesz, aki az 59 kilogrammos súlycsoportban hétfőn próbál szerencsét.

(Kiemelt képünk illusztráció: A lengyel Joanna Lochowska versenyző a női 55 kg-os súlyemelő versenyen a 2020-as tokiói olimpiai játékokon a tokiói nemzetközi fórumon Tokióban 2021. július 26-án.
Fotó: Vincenzo PINTO / AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.