Alkoholtilalommal vennék elejét a balhénak a Slovan-Fradi visszavágón

Szerdán rendezik a szlovák fővárosban a Slovan–Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját. Óriási készülődés előzi meg a kockázatosnak nyilvánított találkozót.

2022. július 27., 14:05

Szerző:

A hazai csapat marketingigazgatója telt házat vár, és felszólította a Slovan szurkolóit, hogy a meccsen ne az ellenféllel foglalkozzanak, hanem támogassák a csapatukat. Roman Mikulec szlovák belügyminiszter is arra kéri a szurkolókat, ne keverjék össze a focistadiont a szorítóval – írja az Infostart.

Múlt héten szerdán a Ferencváros odahaza 2–1-es vereséget szenvedett a szlovák bajnoktól, a Slovantól a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A budapesti Groupama Arénába pillanatok alatt elfogytak a meccsbelépők, a pozsonyi visszavágóra viszont lassabban keltek el a jegyek.

Tomáš Straka, a Slovan marketingigazgatója ennek ellenére bizakodó. Egy nappal a találkozó előtt úgy tájékoztatott, a rendelkezésre álló 21 500 jegyből több mint 20 500-at értékesítettek. A klub magyarázata szerint azért nem adták el még az összes belépőjegyet, mert zárt körű volt a jegyértékesítés. Az indoklás szerint ezzel akarták élét venni annak, hogy megismétlődjenek a 30 évvel ezelőtti események, amikor több ezer Fradi-drukker özönlötte el a hazai szektorokat a szlovák fővárosban. A sajtótájékoztatón 

Tomáš Straka arról már nem beszélt, hogy 1992-ben a szlovák rohamrendőrök gumibottal ütlegelték a magyar szurkolókat.

Azt viszont közölte, hogy maximális biztonsági intézkedésekkel, valamint egész stadiont lefedő koreográfiával készülnek.

Roman Mikulec szlovák belügyminiszter is arra kéri a szurkolókat, ne keverjék össze a labdarúgó-mérkőzést a szorítóval és az adrenalinsportokkal. 

A rendőrség figyelmeztetett, ha rendbontás lesz, lépni fog, és minden jogi eszközt igénybe fog venni, ha a két klub szurkolói akadályoznák a közlekedést.

Pozsony-Újváros önkormányzata alkoholtilalmat vezet be a Téglamezei Stadion környékén, ez a mérkőzés előtt és utána is érvényben lesz.

A Ferencváros minden vendégjegyet értékesített a visszavágóra, a szurkolók a hírek szerint 800 fős különvonattal érkeznek a szlovák fővárosba.

(Kiemelt képünk illusztráció. A ferencvárosi Franck Boli (b) és Guram Kashia, a szlovák csapat játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencváros - Slovan Bratislava mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 20-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)