Sima vereség zárt kapuk mögött

A magyar jégkorong-válogatott 4-0-ra kikapott Szlovéniától a jövő pénteken kezdődő elitvilágbajnokságra készülő együttesek barátságos mérkőzésén az MVM Dome-ban, zárt kapuk mögött.

2023. május 4., 08:53

Szerző:

A magyar csapatban most játszott először a vb-felkészülés alatt Sebők Balázs (akiről nemrég megírtuk, hogy klubváltás előtt áll) és Csányi Karol, mindketten csapataikkal érdekeltek voltak a finn, illetve a szlovák playoffban.

A kapuban Bálizs Bence kezdett, és az első harmadban – amelyben nem esett gól – hét lövést kellett védenie. A fordulást követően viszont Nik Simsic megtörte a gólcsendet, és a mezőnyfölény a meccs derekán újabb vendégtalálatot eredményezett. Ebben a szakaszban már nem változott az állás, ehhez három emberhátrányt is ki kellett védekeznie a magyar válogatottnak.

A 46. percben a Fehérvárban légióskodó Anze Kuralt is betalált. A folytatásban sem sikerült feltörni a szlovén védelmet, a hajrában pedig Jan Drozg állította be a végeredményt üres kapus góllal.

Kevin Contantine szövetségi kapitány alakulata az eddigi kilenc felkészülési összecsapásán nyolcadik vereségét könyvelhette el.

A két együttes – már szurkolók előtt – csütörtökön is találkozik az MVM Dome-ban, a jövő kedd, utolsó felkészülési mérkőzésen pedig Kanada lesz a mieink ellenfele.

A világbajnokságon Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) ellen lépünk jégre Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

(Képünkön Sebők Balázs (jobbra) a jégkorong-világbajnokság B csoportjának Magyarország–Egyesült Államok mérkőzésén Szentpéterváron, Oroszországban 2016. május 13-án. Fotó: Pavel Bednyakov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)