Félidei showműsorról és 25 perces szünetről is tárgyal a futball szabályalkotó testülete

A Super Bowlhoz hasonló szórakoztató showműsoron gondolkoznak.

2021. október 15., 14:31

Szerző:

A szünet 25 percesre növeléséről és az azokba beillesztett félidei showműsorok lehetőségéről is tárgyal a labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) – írta az MTI.

A dél-amerikai sportági konföderáció (CONMEBOL) múlt hónapban tett javaslata alapján az olyan kupadöntőkben, mint például a Libertadores Kupa fináléja, működőképes lenne a tengerentúli NFL nagydöntőjéhez, a Super Bowlhoz hasonló szórakoztató showműsor. Ehhez azonban a jelenlegi szabályozás értelmében 15 percet nem meghaladó pihenőidő megtoldására lenne szükség, ennek lehetőségét napirendre tűzi az IFAB október végi ülésén.

A nemzetközi szövetség (FIFA) javaslatát 2009-ben visszautasította a testület: akkor a szünet időtartamának növelését 15 percesről 20 percesre azzal indokolta a FIFA, hogy az öltöző elérése a pályáról a korábbinál hosszabb időt vesz igénybe. A szakértői testület hóvégi tanácskozásán téma lesz az ideiglenes csere lehetősége fejsérülések esetén, valamint a lesszabály felülvizsgálata is.

(Kiemelt kép: US singer Jennifer Lopez and Colombian singer Shakira perform during the halftime show of Super Bowl LIV between the Kansas City Chiefs and the San Francisco 49ers at Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida, on February 2, 2020. fotó: Angela Weiss / AFP)

Elveszítette veretlenségét vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában a címvédő és listavezető Ferencváros, amely a mögötte kétpontos lemaradással második Kecskemét vendégeként kapott ki 2-0-ra.

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nyerte meg a 949 ezer dollár (380 millió forint) összdíjazású tel-avivi keménypályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a másodikként rangsorolt horvát Marin Cilicet.