Rasszista beszólások miatt félbeszakadt a Zalaegerszeg-Honvéd mérkőzés

A Honvéd kétgólos győzelmet aratott Zalaegerszegen, ám az leginkább a rasszista beszólások miatt kerül a hírekbe.

2022. október 22., 18:16

Szerző:

A Budapest Honvéd 2-0-ra győzött Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának első szombati mérkőzésén. A mérkőzés azonban félbeszakadt a vendégszurkolók rasszista bekiabálásai miatt.

Dulakodás, piros lap, levonulás

Zalaegerszegi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd a Honvéd hagyott kihasználatlanul egy nagy lehetőséget. Kiegyenlített volt a játék, mindkét fél aktívan futballozott, törekedett támadásvezetésekre, ezzel együtt nem forogtak gyakran veszélyben a kapuk. A szünet előtt mégis előnybe került a Honvéd: szép kombináció, pontos passzok után a kilépő Samperio higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Az asszisztens lest jelzett, de hosszas videózást követően gólt ítélt Bognár Tamás játékvezető.

Nem sok telt el a második félidőből, amikor egy ellentámadásból Samerio duplázott.

Pár perccel később Manzinga egy akció végén lefutott a pályáról, megcsúszott, csakhamar dulakodás alakult ki a két csapat játékosai között, a bíró pedig sárga lapot mutatott fel Manzingának és Szabónak. Közben a pályán tiltakozott Ricardo Moniz, a hazaiak vezetőedzője, aki ezért piros lapot kapott.

Az M4 Sport információja szerint a Honvéd-szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt feldúlt tréner levezényelte csapatát a pályáról. Egyeztetés következett a játékvezető, Moniz és a Honvéd trénere, Tam Courts között. Ezt követően a hazai csapat az öltöző felé indult, de a lelátóról Dragóner Attila sportigazgató is közbeavatkozott, végül pontlevonástól tartva a hazai csapat visszament a pályára.

A folytatásban kétgólos hátrányban a ZTE mezőnyfölényt alakított ki, de ez jórészt meddőnek bizonyult. Akadt ugyan nagy hazai helyzet, a szépítés azonban elmaradt.

(Kiemelt kép: M4 Sport videó)

17:30

Az egyetemi sportélet számára fontos feladat, hogy megtartó erő legyen a sportolni vágyó fiataloknak – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az Év Egyetemi Sportolója gáláján, amelyen több mint 150 sportolót, köztük világklasszisokat díjaztak.