Rafael Nadal 18 éve nem tett ilyet

Nem vállalja a játékot a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol Rafael Nadal a jövő vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon, mert még mindig bajlódik a csípősérüléséből adódó problémákkal.

2023. május 18., 18:35

Szerző:

A címvédő és 14-szeres Roland Garros-győztes spanyol játékos a saját teniszakadémiáján tartott csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem indul Párizsban. A csípősérülése miatt január óta nem játszó Nadal felépülése így tovább húzódik, a Roland Garrost pedig 2005 óta először hagyja ki.

A 36 éves spanyol teniszező azt mondta: „lehetetlenné vált” számára a szereplés a franciaországi tornán, ezt pedig nehezen viseli, mert a Roland Garros nagyon sokat jelent neki. 

„Nem áll szándékomban játszani a következő néhány hónapban” – jelentette ki.

Amennyiben a most is zajló római tenisztornán negyeddöntőig jutó, de fizikális problémákkal küzdő szerb Novak Djokovic megnyerné a Roland Garrost, akkor a GS-trófeák tekintetében megelőzné Nadalt.

(Kiemelt kép: Rafael Nadal integet, miközben elhagyja a pályát, miután kikapott az amerikai Frances Tiafoe-tól a 2022-es US Open tenisztorna férfi egyesének 16. fordulójában a New York-i USTA Billie Jean King National Tennis Centerben 2022. szeptember 5-én. Fotó: KENA BETANCUR / AFP)