Hátsérülés miatt tart versenyszünetet híres teniszezőnk

Hátsérülése miatt kisebb versenyszünetet tart Piros Zsombor, aki csütörtökön 3 óra 34 perces csatában kikapott a kazah Mihail Kukuskintól a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjének harmadik fordulójában, így nem jutott főtáblára.

2022. június 24., 10:26

Szerző:

Életem első három nyert szettes Grand Slam-mérkőzésén vagyok túl, fáradt, kimerült és kicsit szomorú vagyok – kezdte értékelését a magyar szövetség közösségi oldalán.

„Örülök, hogy eljutottam a kvali döntőjéig, de sajnos fizikálisan elfogytam. Április közepe óta bajlódok a hátammal, kezdődő porckorongsérvem van, mindennap gyógytornázok, és egyre jobb lesz, de még nem fájdalommentes a hosszú mérkőzéseken. Wimbledonra és a Roland Garrosra sem tudtam felkészülni, ehhez képest jól teljesítettem, de a kemény munka hiánya mindig látszott a végén.”

A 2017-es Australian Open junior bajnoka kifejtette, minden rosszban van valami jó, és Londonban legalább látta, hogy ilyen gyengén is ott tud lenni a „tűz közelében”.

Kell még három hét, hogy teljesen rendbe jöjjek, ezért lemondtam a versenyeket, és edzek, gyógytornázok, kezelésekre járok. Úgy érzem, hogy most meg kell állnom egy kicsit – jelentette ki a 22 éves teniszező.

A folytatásról szólva a világranglista 178. helyezettje elmondta, júliusban két salakos challenger-torna után az umagi selejtezőben indul.

A US Open előtt, augusztusban átváltunk majd kemény pályára, bízom benne, hogy jobbnál jobb mérkőzéseket tudok majd játszani – tette hozzá Piros Zsombor.

(Kiemelt kép: Piros Zsombor az ausztrál Thanasi Kokkinakis ellen játszik az Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőben a sydneyi Ken Rosewall arénában 2022. március 5-én. Fotó: MTI/EPA-AAP/Dan Himbrechts)

Kilencvenhárom éves korában szerdán elhunyt Szabó Miklós egykori kiváló atléta, közép- és hosszútávfutó.