Kiderült, hol és mikor vesznek végső búcsút Pelétől

A csütörtökön 82 éves korában elhunyt Pelét kedden temetik el Santosban, a végső búcsúztatóján csak a közeli hozzátartozói lesznek jelen.

2022. december 30., 09:24

Szerző:

Kedden a Sao Paulótól 70 kilométerre fekvő Santosban helyezik végső nyugalomra Pelét, a brazilok legendás labdarúgóját, aki hosszú betegség után csütörtökön hunyt el 82 éves korában.

Korábbi klubja, az FC Santos azt közölte, hogy a végső búcsúztatón csak a közeli hozzátartozók vesznek részt.

Hétfőn kora reggel a koporsót átszállítják a Sao Pauló-i kórházból a tengerparti városba, ahol az egyesület stadionjának játékterén felravatalozzák, hogy helyi idő szerint 10 órától a szurkolók leróhassák kegyeletüket.

Másnap Santos utcáin halad majd a temetési menet, amely a tervek szerint elhalad Pelé 100 éves édesanyjának háza előtt is.

Pelé a Santosban mutatkozott be a felnőtteknél, majd vált világklasszis játékossá, a csapatot közel húsz évig, 1956 és 1974 között erősítette. Pályafutását a New York Cosmosban zárta le, amelyben 1975 és 1977 között három idényben is szerepelt. Klubjaival szerzett trófeái mellett legnagyobb sikereit a válogatottal érte el, amellyel 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett. Ez rajta kívül más labdarúgónak még nem sikerült.

A legendás futballista az utóbbi években többször is kórházi kezelésre szorult, tavaly vastagbélrákot diagnosztizáltak nála. A Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház csütörtökön – magyar idő szerint este – közölte a halálhírét.

(Kiemelt kép: Virágcsokor a Pelé-szobornál 2022. december 29-én a brazíliai Santosban. Fotó: Marcello Zambrana / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)