Peking 2022: már első nap megszülethet az első magyar arany

Szombaton rendezik a rövidpályás gyorskorcsolyázók vegyesváltóit.
 

2022. február 5., 11:12

Szerző:

A téli játékokon most debütáló számot annak ellenére is jó előjelekkel várhatja a magyar küldöttség, hogy a csapat egyik alapembere, Liu Shaoang korábbi pozitív koronavírus-tesztje miatt csak szerdán érkezett meg a kínai fővárosba – írja az MTI. A világkupa-sorozatban a magyarok egy pekingi hatodik hellyel kezdtek, Nagojában harmadikként zártak, Debrecenben, hazai jégen negyedikként értek célba, majd a dordrechti zárókörben a második helyet szerezték meg.

Az utóbbi két versenyen már a legerősebb összeállításában, a két fix női versenyző mellett a Liu fivérekkel indult az együttes. Most Pekingben nagy kérdés lesz, hogy Liu Shaoangnak mennyire sikerül leküzdenie az időeltolódás miatti fáradtságot.

Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere az MTI-nek elmondta, hogy a férfiakat illetően a Liu Shaolin, Liu Shaoang, Krueger John-Henry hármasból kell kiválasztaniuk, ki legyen a két induló. A nőknél nincs kérdés, mivel két magyar szerzett kvótát, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia.

Az edző-menedzser hozzátette, hogy mivel a vegyesváltó előtt, fél 1-től rendezik a férfi 1000 méter selejtezőjét, azoknak a futamoknak a „látványától, nem is az eredményeitől” teszi függővé a háromtagú edzői stáb, melyik két férfi versenyző kap lehetőséget a vegyesváltóban.

A vegyesváltók küzdelmei mellett a nőknek 500 méteren, a férfiaknak 1000 méteren rendeznek selejtezőket. Vegyesváltóban előbb negyeddöntőkre, majd elődöntőkre kerül sor, a finálét a nap zárásaként rendezik, magyar idő szerint 14:26-tól.

Az első Pekingben versenyző egyébként magyar a hódeszkás Kozuback Kamilla volt, aki a 28. helyet szerezte meg a slopestyle selejtezőjében.

(Kiemelt kép: Debrecen, 2021. november 20. A későbbi győztes Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, a későbbi második helyezett Liu Shaoang a férfi 500 méteres verseny döntőjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén a Főnix Arénában 2021. november 20-án.  MTI/Czeglédi Zsolt)

A Bayern München pénteken bejelentette: menesztették vezetőedzői posztjáról Julian Nagelsmannt és stábját, a helyére Thomas Tuchel érkezik. A menesztés okát nem közölte a klub. Tuchel már hétfőn munkába áll, a szerződése 2025 júniusáig szól.