Pogba belebukhat a drogba

Paul Pogbánál, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus középpályásánál ismét pozitív doppingmintát mutattak ki. Nem kizárt, hogy azonnal felbontják a szerződését.

2023. október 6., 18:31

Szerző:

A francia válogatottal 2018-ban világbajnoki címet ünneplő labdarúgó legutóbb augusztusban produkált pozitív doppingtesztet. Az Udinese elleni bajnoki után Pogba véletlenszerű vizsgálaton vett részt, az eredmények pedig megnövekedett tesztoszteronszintet mutattak ki – idézi az Index.

Az olasz doppingellenes ügynökség azonnal felfüggesztette Pogba játékjogát, és hozzátette, amennyiben a B próba is igazolja a tiltott szer használatát, úgy akár négyéves eltiltást is kaphat a futballista. Klubcsapata pénzbüntetéssel szankcionálta az esetet.

A SkySport pénteki értesülései szerint az újabb tesztek is egyértelműen pozitív eredményt hoztak. Most a játékos tesztoszteront vizsgáló doppingtesztje lett pozitív s lévén gyors egymásutánban másodszori a tiltott szerhasználat kimutatása, ezúttal szigorú ítélet születhet.

„Valamennyien támogatjuk Pault. Ő nagyon közeli barát, a családunk része” – nyilatkozott Coman, a Bayern München futballistája a németek elleni barátságos mérkőzést követően a L’Equipe című lapnak. „Természetesen meglepődtem, ahogy a válogatottnál mindenki. Már volt vele egy rövid üzenetváltásom. Nem tudom, hogyan és miért került a tiltott szer a szervezetébe, de támogatom őt. Megvan az ereje és az egyénisége, hogy átvészeljen egy ilyen nehéz helyzetet” – ezt már Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya közölte a sajtóval.

A Gazzetta dello Sport információi szerint Pogba egy amerikai szakember felügyelete mellett szedett étrend-kiegészítő tablettákat anélkül, hogy konzultált volna a Juventus orvosaival.

(Kiemelt kép: a Juventus francia középpályása, Paul Pogba 2023. január 29-én a torinói Juventus Stadionban nézi a Juventus–Monza olasz Serie A labdarúgó-mérkőzést. Fotó: Isabella BONOTTO / AFP)

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.