Palesztin-párti bejegyzés miatt vált meg holland labdarúgójától a Mainz

Azonnali hatállyal felbontotta a német Bundesligában szereplő Mainz labdarúgó csapata a holland Anwar El Ghazi szerződését, mert palesztin-pártinak ítélték az egyik bejegyzését.

2023. november 4., 09:04

Szerző:

Azonnali hatállyal felbontotta a német Bundesligában szereplő Mainz labdarúgó csapata a holland Anwar El Ghazi szerződését egy, az izraeli háborúról szóló bejegyzése miatt, írja a BBC alapján a 444.

A BBC szerint a játékost az időközben törölt palesztin-párti poszt miatt október 17-én először felfüggesztették. Azt a klub hétfőn feloldotta, de pénteken végül kirúgták El Ghazit.

„Kiállni azért, ami helyes, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy egyedül kell állni” – írta a játékos a közösségi médiában.„A megélhetésem elvesztése semmi ahhoz a pokolhoz képest, amit Gázában az ártatlan és kiszolgáltatott emberekre szabadítanak”.

A Mainz hétfőn még azt közölte, hogy „tekintettel a klub értékeinek betartása iránti elkötelezettségére és a tanúsított megbánásra, valamint a klub kultúrájának megfelelően – ami szerint a hibák egyben tanulási lehetőségek is – Anwar El Ghazi hamarosan visszatérhet” az edzésekre és játszhat a mérkőzéseken. Azt is írták, hogy a játékos bejegyzése olyan módon foglalt állást a konfliktusban, ami nem volt tolerálható a klub számára.

(Kiemelt képünk: A PSV holland-marokkói támadója, Anwar El Ghazi reagál az 1-1-es gólt követően a PSV Eindhoven és az FK Bodo/Glimt között zajló labdarúgó Európa Liga A csoportjának első mérkőzésén az eindhoveni Phillips Stadionban. A német Bundesliga-klub Mainz 2023. november 3-án elbocsátotta Anwar El Ghazi labdarúgót, órákkal azután, hogy a német ügyészség vizsgálatot indított az Izrael-Hamász háborúval kapcsolatos közösségi médiás bejegyzései miatt. Fotó:Olaf Kraak / ANP / AFP)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.