Palermói tenisztorna: Udvardy is nyolcaddöntős, biztos lesz magyar a negyeddöntőben

Bondár Anna után Udvardy Panna is bejutott a nyolcaddöntőbe kedden a Palermóban zajló 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

2022. július 19., 20:10

Szerző:

A világranglistán 108. helyen álló magyar játékos első fordulós ellenfele a szabadkártyával induló, hazai közönség előtt szereplő Lucrezia Stefanini volt, aki 194. a WTA-rangsorban.

A viadala honlapja szerint Udvardy az első szettben hatékonyabban teniszezett riválisánál, Stefanini minden adogatójátékában eljutott bréklabdáig, és mivel három alkalommal ezeket ki is tudta használni, 42 perc után előnybe került.

A második játszmára összeszedte magát a 24 éves olasz játékos, aki 2:2-nél elvette Udvardy szervajátékát, és egészen 5:4-ig magabiztosan őrizte sajátjait. Ekkor a kaposvári teniszező fogadóként négy szettlabdát hárított és brékelt, a rövidítésben pedig Stefanini csak egy adogatása után tudott pontot nyerni, így az 1 óra 51 perces találkozó végén a magyar játékos ünnepelhetett.
Udvardy a nyolcaddöntőben honfitársával, Bondár Annával találkozik.

Eredmény, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Udvardy Panna-Lucrezia Stefanini (olasz) 6:1, 7:6 (7-4)

korábban:
Bondár Anna (7.)-Clara Burel (francia) 6:4, 6:4

később:

páros, nyolcaddöntő:
Udvardy Panna, Amina Ansba (magyar, orosz) - Vang Hszi-jü, Csang Suaj (kínai) 21.30 körül

(Kiemelt kép: Udvardy Panna. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

2022. augusztus 8., 17:08

A futball-legendát az újpesti temetőben helyezték örök nyugalomra.

2022. augusztus 8., 16:15

Minden idők egyik legnagyobb brazil Jiu-Jitsu-bajnokát, Leandro Lo-t agyhalottnak nyilvánították, miután egy São Paulo-i klubban fejbe lőtték. Lo minden idők egyik legsikeresebb Jiu-Jitsu sportolója volt, aki nyolcszor nyert világbajnokságot.