Kilencedik a magyar vegyes váltó az öttusa Európa Bajnokságon, a magyar válogatott második az éremtáblán

A kilencedik helyen végzett a Réti Kamilla, Tamás József páros vegyes váltóban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság utolsó napján. Két első, két második és egy harmadik hellyel másodikként végzett a magyar válogatott a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság éremtábláján.

2022. szeptember 19., 17:59

Szerző:

A hétfői program a körvívással kezdődött a tíz duónak. A magyarok 23 győzelemmel és 13 vereséggel a második helyen végeztek a németek mögött. Utóbbiak azonban a második szám előtt kiszálltak a versenyből, mert a melegítő területen Janine Kohlmann kézsérülést szenvedett, így a német kettős nem is lovagolt a pályára. Végül a kilencedik helyet szerezte meg a magyar vegyes váltó: Réti Kamilla és Tamás József.

Kilencedik helyen zárt a magyar vegyes váltó

A hazai páros nem szerepelt jól a lovaglásban, a lehetséges 300-ból csak 261 pontot szerzett, mert előbb Réti lova vert le egy akadályt, majd Tamásnak is volt akadályverése, és emellé jött még két kitörés. Következett a bónuszvívás, melyben a magyarok az utolsó ütközetben kikaptak az ukránoktól, így nem szereztek pluszpontot. A 2x100 méteres úszás előtt a hazai páros ötödik volt, a medencében 2:06.64 perccel a hetedik időt érte el, de összesítésben megőrizte pozícióját.

A versenynap és az egész Eb zárásaként az utolsó kombinált számra került sor, melyben a váltótagoknak egyenként két lövészettel megszakítva 3x600 métert kellett futniuk. A magyaroknak nem sikerültek a lövősorozatok, sok időt töltöttek az állásban, emiatt visszacsúsztak a mezőny végére. A hazai kettős a lövészetes futásban 13:49.27 perccel a kilencedik eredményt érte el.

Győztek a britek, őket az olaszok és a franciák követték.    

Győzött a férfiak versenyében Bereczki Richárd és a Bereczki, Szép Balázs, Demeter Bence összeállítású csapat. Második lett Szép, illetve a Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca alkotta női együttes, míg harmadikként zárt egyéniben Gulyás. Ezzel Magyaroszág a második helyet szerezte meg az éremtáblán a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

(Kiemelt fotónk: Tamás József (elöl) a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság vegyes váltó úszás versenyszámában 2022. szeptember 19-én. A Tamás József és Réti Kamilla páros a kilencedik helyen végzett. MTI/Kovács Anikó)