Öttusa Eb – Harmadik helyen Simon Sarolta vívásban

Az elődöntős magyarok közül Simon Sarolta vívott a legeredményesebben a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság női versenyében: 22 győzelemmel és 13 vereséggel a harmadik helyen végzett.

2022. szeptember 15., 17:33

Szerző:

Jól szerepelt Guzi Blanka is, aki annak ellenére, hogy nem ez az erős száma, pozitív mérleggel, 18 sikeres és 17 vesztett asszóval zárt a csütörtök délutáni körvívásban. Ugyanilyen eredménnyel végzett az idén egyéniben világbajnoki ezüstérmes – Simonnal és Guzival csapatban vb-harmadik – Gulyás Michelle, neki azonban ennél lényegesen jobb eredményei is vannak ebben a számban. További négy vívó gyűjtött 18 győzelmet, ők hatan a 16 helyen állnak. A negyedik magyar elődöntős, Barta Luca négyes holtversenyben a 30. 13/22-es mutatóval.

A körvívás, vagy másképpen rangsoroló vívás alapvetően befolyásolja a verseny további alakulását, mert az eredményt magukkal viszik az öttusázók a további szakaszokba, így a pénteki elődöntőbe, illetve a 18 továbbjutó a vasárnapi fináléba is.

Csütörtökön még a férfiak selejtezője zajlik, pénteken pedig a női elődöntő mellett a férfi elődöntősök körvívását rendezik.

(Kiemelt kép: Simon Sarolta a budapesti öttusa világbajnokság női váltó bónusz vívás versenyszámában a Kincsem Parkban 2019. szeptember 2-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.