Ötezren vették részt vasárnap Magyarország egyetlen női futóeseményén

Június 4-én újra elrajtolt az ország egyetlen, csak nőknek meghirdetett futóversenye.

2023. június 4., 19:22

Szerző:

Az eseményen az atlétikai világbajnokság szervezői is ott voltak, hogy a Hősök Tere Szurkolói Klubbal tegyék még színesebbé a hölgyek versenyét. A vb elkötelezett a női sport mellett: a világversenyen teljes a nemek közötti egyenlőség, a versenyszámok, az indulók, sőt még a versenybírók számát tekintve is.

Miközben a sportvilág a legfrissebb női világcsúcstartót, az augusztusi budapesti atlétikai vb egyik legnagyobb sztárját, Faith Kipyegont ünnepli, itthon is a nőké volt a főszerep a hétvégi futógálán a Népligetben. Az utóbbi napokban ugyancsak a nők uralták a híreket a hazai atlétikában is, hiszen kiderült, hogy Szabó Nóra, magyar csúcstartó maratonfutó ott lesz a legjobbak mezőnyében a budapesti vb-n, Takács Boglárka pedig nem kisebb jelentőségű számban döntötte meg a magyar rekordot, mint a legendás 100 méteres síkfutás.

A 28. Aldi női futógálán a Népligetben több távon lehetett próbálkozni, volt 2,5 és 5 kilométeres, családi 1000 méteres futam – itt férfiak is csatlakozhattak a mezőnyhöz –, valamint váltó és 10 kilométeres szám.

Az eseményen az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság szervezői is jelen voltak, akik ajándékkal kedveskedtek a résztvevőknek, mégpedig a vb-re beváltható, 50 százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponokkal.

(Kiemelt képünk: A 10 km-es táv helyezettjeinek díjátadása. A kép jobb szélén Petrik Éva magyar bajnok maratonfutó, a budapesti atlétikai világbajnokság versenyigazgatója. Fotó forrása: Budapest 2023 Zrt.)