Összeverekedtek az orosz és az ukrán futballisták

Összeverekedtek orosz és ukrán élvonalbeli labdarúgók a törökországi Antalya egyik szállodájában, ahová együtt voltak elszállásolva.

2023. február 14., 18:38

Szerző:

A jaroszlavli Sinnyik csapata, amely az orosz első osztályban játszik, klubközleményben számolt be az esetről, előrebocsátva, hogy egyik játékosánál sem állapított meg az orvosi vizsgálat súlyosabb sérüléseket. 

Az incidens hétfő este történt a Royal Seginus hotel területén, ahol az oroszoknak „konfliktusuk támadt a szintén itt edzőtáborozó ukrán FC Minaj csapat játékosaival, de nem a Sinnyik futballistái voltak a kezdeményezők” – áll a klub közleményében. Megjegyezték: „Játékosaink igazi csapatként viselkedtek, kiálltak csapattársuk mellett, akit megtámadtak. Jelenleg a csapatunk biztonságban van, a klub a további konfliktusok elkerülése érdekében úgy döntött, hogy az együttes másik szállodába költözik.”

Az FC Minaj azonban azt írta az esetről, hogy a verekedés valóban megtörtént, de „az összecsapást az orosz csapat játékosainak a szálloda alkalmazottjával szembeni gyalázatos viselkedése és a kárpátaljaiak felé irányuló provokatív kiabálás okozta”.

(Kiemelt képünk: Az FC Minaj játékosainak edzése Törökországban. Fotó: FC Minaj Facebook.)