Nyolcezer szurkoló köszöntötte Szoboszlaiékat Lipcsében

Több mint nyolcezer szurkoló várta odahaza az RB Leipzig labdarúgócsapatát, amely szombaton megvédte címét a labdarúgó Német Kupában azzal, hogy 2-0-ra verte az Eintracht Frankfurtot a berlini döntőben.

2023. június 4., 16:41

Szerző:

Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és a sérült Gulácsi Péter együttese a városházán mutatta be vasárnap a trófeát, miután Orbán, Gulácsi, Marco Rose vezetőedző, Max Eberl sportigazgató és Johann Plenge klubvezető beírta a nevét a város aranykönyvébe. A csapat ezután egy nyitott tetejű járművön hajtott a stadionhoz.

„Ma az önkívületig ünneplünk, aztán a nyári szünet után visszajövünk, és megpróbáljuk megnyerni azt az átkozott bajnoki címet” 

– jelentette ki a középpályás Kevin Kampl.

Marco Rose közölte, büszke a klub növekvő szurkolói bázisára:

„Már Rostockban is vannak híveink. De most már elég a beszédből, induljon a buli!”

Az Olimpiai Stadionban rendezett fináléban a második gólt Szoboszlai lőtte, ezzel Détári Lajos után a második magyar lett, aki Német Kupa-döntőben eredményes volt.

(Kiemelt képünk: 2023. június 04., Szászország, Lipcse: A lipcsei játékosok Timo Werner körül érkeznek a kupával az Új Városházára. Az RB Leipzig előző este másodszor is megnyerte a német kupa döntőjét. Fotó: L: Jan Woitas/dpa)