Női vízilabda Eurokupa – Elődöntős a Ferencváros, továbbjutást az UVSE, négy között az Eger

Az UVSE, a Ferencváros és az Eger csapata is játszott Női vízilabda Eurokupában szombaton. 

2023. február 11., 20:34

Szerző:

Görögországban harcolta ki a továbbjutást az UVSE

Az UVSE a görög Etnikosz Pireusz otthonában aratott 13-9-es szombati győzelmével bejutott a legjobb négy közé a női vízilabda Eurokupában.

A magyar csapat hazai környezetben a párharc első felvonásán 10-10-es döntetlent játszott az előző idényben LEN Kupa-győztes Etnikosszal. A visszavágó sokáig hasonlóképpen szoros volt, de Benczur Márton együttese a hajrában "rálépett a gázpedálra", és eldöntötte az összecsapást.

Ötgólos hazai sikerrel elődöntős a Ferencváros

Az FTC-Telekom Waterpolo idegenbeli kétgólos vereségét követően hazai medencében 14-9-re győzte le a spanyol CN Terrassa együttesét a női vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének szombati visszavágóján, így négy közé jutott.

Ötméteresekkel jutott négy közé az Eger

Az Eger nagy csatában, ötméteresekkel győzte le a görög Vuliagmenit, és jutott - harmadik magyar csapatként - négy közé a női vízilabda Eurokupa negyeddöntőjének szombati visszavágóján.

A január 28-i első felvonást a görögök nyerték 15-12-re, és a második negyedtől volt esély a hátrány ledolgozására. Kritikus pillanatokban azonban a vendégek mindig betaláltak. A záró játékrészben 12-9-re húzott el a hazai együttes, de mivel megmaradt a háromgólos különbség, ötméteresek döntöttek. Az első kilenc kísérletből gól született, ám a végén Kiss Alexandra hárította Sztamatina Kaiafa lövését, és ezzel eldöntötte a párharcot. 

Női vízilabda Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:

Tigra-ZF-Eger - Vuliagmeni (görög) 19-15 (3-4, 4-1, 3-4, 4-2, 5-4), ötméteresekkel

a magyar csapat gólszerzői: Szilágyi, Czigány 4-4, Borsi 3, Szellák 2, Parkes 1

Továbbjutott: az Eger ötméteresekkel.

FTC-Telekom Waterpolo - CN Terrassa (spanyol) 14-9 (5-3, 2-1, 4-2, 3-3)

Tj: a Ferencváros 21-18-as összesítéssel.

Etnikosz Pireusz (görög)-UVSE 9-13 (1-1, 2-2, 4-5, 2-5)

 Tj.: az UVSE 23-19-as összesítéssel.

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.