Tisztes helytállásal, óriási meccsen kaptunk ki az olaszoktól

Marco Rossi válogatottja óriási formát mutatott a Nemzetek Ligája csoportkörében és ezt még az utolsó mérkőzés 2-0-ás veresége sem rombolhatta le.

2022. szeptember 26., 22:49

Szerző:

A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája 6., zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.

A vendégek hatalmas védelmi hibát kihasználva Giacomo Raspadori révén szereztek vezetést a 27. percben, majd második félidő elején Federico Dimarco állította be a végeredményt. Az olaszok sikerükkel megelőzték a tabella élén a magyarokat, ezáltal kijutottak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjére.

A válogatottságot lemondó csapatkapitánynak, Szalai Ádámnak ez volt az utolsó, 86. meccse a címeres mezben, amivel megelőzte Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát, egyúttal utolérte az örökrangsor hetedik helyén Grosics Gyulát, az Aranycsapat kapusát.

A magyar válogatott legközelebb november 17-én Luxemburgban, majd három nappal később hazai pályán Görögországgal játszik barátságos mérkőzést.

A csoport másik mérkőzésén

Anglia - Németország 3-3

Végleges csoportsorrend:

Olaszország - 11 pont

Magyarország - 10 pont

Németország - 6 pont

Anglia - 2 pont

(Kiemelt kép: Az olasz Giacomo Raspadori (j), valamint Szoboszlai Dominik (k) és Nagy Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás)