Nem jutott be a legjobb négy közé a magyar férfi vízilabda-válogatott az európai nyolcas döntőben

Spanyolország egy góllal diadalmaskodott. 

2022. április 28., 19:56

Szerző:

A magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtökön egy góllal kikapott Spanyolország csapatától a világliga Podgoricában zajló európai nyolcas döntőjében, így nem jutott négy közé. A magyar csapat a folytatásban az 5-8. helyért játszik, s már nem juthat ki a sorozat júliusi, strasbourgi szuperdöntőjébe.

A magyar együttes Märcz Tamás szövetségi kapitány nélkül volt kénytelen szembenézni a spanyolokkal, miután a szakember koronavírus-fertőzése miatt nem utazhatott el Montenegróba. Talán a szakvezető hiánya is okozhatta, hogy a csapat nagyon gyengén kezdte a meccset, az első negyedben védekezésben és támadásban is sok hiba csúszott játékába, így a rivális 4-1-es előnyre tett szert.

A második szakaszban nagyot változott a meccs képe, a magyar védekezés javult, a másik oldalon pedig Vámos Mártonék megtalálták a „réseket", s a nagy szünetig megfordították az állást (6-5). A pihenő után a küzdelem dominált a medencében, elsősorban védekezésben voltak erősek a csapatok, az egygólos előnyt viszont sikerült tartania a magyaroknak (8-7). A zárószakaszban azonban ismét a spanyolok voltak jobbak és fordítottak, a magyarok viszont az utolsó félpercben emberelőnyben támadhattak, de az egyenlítés elmaradt.

A magyar válogatott pénteken 15 órától a Szerbia-Görögország negyeddöntő vesztesével mérkőzik.

Eredmény:
Spanyolország-Magyarország 10-9 (4-1, 1-5, 2-2, 3-1)
magyar gólszerzők: Vámos 4, Zalánki 2, Konarik, Manhercz K., Jansik Sz. 1-1

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI / Krizsán Csaba)

 

Kilencvenhárom éves korában szerdán elhunyt Szabó Miklós egykori kiváló atléta, közép- és hosszútávfutó.