A georgai versenyző tarolt a műkorcsolya Európa Bajnokságon

Anasztaszija Gubanova, a georgai versenyző nyerte a nők versenyét a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon, míg Láng Júlia a szombati kűrben megőrizte a 23. helyét.

2023. január 28., 18:58

Szerző:

A georgiai versenyző megérdemelten diadalmaskodott, mivel a rövidprogram után a szabadkorcsolyázásban is a legjobb produkciót nyújtotta. Mögötte a tavaly vb-ezüstérmes belga Loena Hendrickx zárt másodikként és a svájci Kimmy Repond harmadikként. A 19 éves magyar korcsolyázó több technikai hibával és egy eséssel teljesítette a kűrt, ezért Eb-újoncként messze elmaradt egyéni és idénybeli legjobbjától is, de a 23. helyét így is megtartotta.

A kontinensviadal versenyprogramja 17.30-tól a jégtáncosok kűrjével – amelyben Ignateva Mariia és Szemko Danijil Leonyidovics a 10. helyről várja a folytatást – zárul. Vasárnap a legjobbak részvételével a gálára kerül sor.

(Kiemelt képünk: A georgiai Anasztaszija Gubanova a rövidprogramját mutatja be a nők versenyében a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon 2022. január 13-án. Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins)