Menesztették a német futballkapitányt

Menesztették Hans-Dieter Flicket, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

2023. szeptember 10., 19:32

Szerző:

 A német szövetség vasárnapi közleménye kiemelte, hogy Hans-Dieter Flick vezetésével a csapat a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített, egyszer pedig döntetlent játszott, és most új impulzusra van szükség.  Az 58 éves szakvezető az elmúlt időszakban folyamatosan a bírálatok kereszttüzében állt, a szombaton Wolfsburgban Japántól barátságos találkozón elszenvedett 4-1-es vereség volt az utolsó csepp a pohárban.

A jövő évi Európa-bajnokságot Németországban rendezik, emiatt a válogatott nem játszik selejtezőket, a barátságos találkozókon mutatott teljesítménye alapján azonban a hazai közvélemény nem tartja esélyesnek a Nationalelfet, mitöbb nem zárható ki, hogy megaláztatás vár rá a hazai Eb-n.

Kedden, a legutóbb vb-ezüstérmes franciák ellen hárman, Rudi Völler csapatigazgató, Hannes Wolf, az U20-as válogatott szövetségi edzője, valamint az ő segítője, Sandro Wagner irányítják majd a csapatot.

A 2021-ben kinevezett Flick vezetésével az első nyolc mérkőzését megnyerte a német együttes.

(Kiemelt képünk: Hans-Dieter Flick német edző integet a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának Spanyolország-Németország mérkőzése előtt a Dohától északra fekvő Al Khorban található Al-Bayt Stadionban 2022. november 27-én.  Fotó: Ina Fassbender / AFP)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.