Végleg búcsúzhatnak a Barcelona szurkolók, Messi már a PSG játékosa

Lionel Messi már úton is van Párizsba. 

2021. augusztus 10., 14:04

Szerző:

Az FC Barcelona egykori sztárfocistája, Lionel Messi igazolási ügyében újabb fejlemények látták meg a napvilágot. A focista elfogadta a Paris Saint-Germain ajánlatát, és már úton is van Párizsba.

Ezzel véget ért egy korszak, de egy új kaland pedig elkezdődött a futballista és a családja számára – ahogy azt Messi felesége, Antonella Roccuzzo Instagram-posztjában olvashatjuk. 

Az FC Barcelona egyes értesülések szerint foggal körömmel kapaszkodik sztárjátékosába, Lionel Messibe, és egy új szerződéssel állt elő a sztárfocista számára. Spanyol lapok úgy számoltak be, hogy Ferran Reverter, a Barcelona vezérigazgatója hétfő este ajánlatot tett Messi ügynökének, Jorge Messinek, hogy fiát a klubban tarthassák. Azonban az egyetlen biztos dolog, amit jelenleg tudni lehetett, hogy szerződése az egykori klubjával lejárt, az eladósodott FC Barcelona pedig továbbra sem tudná megfizetni egykori játékosát.

A futballista 2004-óta tagja Barcelona proficsapatának, és miután a fizetések aránya a klubnál „túlnőtt” a bevételeken, a játékost távozásra kényszerítették, Messi összetört. A katalánok egyébként fellebbezést nyújtottak be a párizsi fellebbviteli bírósághoz, mivel szerintük a PSG ugyanúgy nem tudná kivitelezni, hogy Messi fizetése arányban legyen a bevételeikkel. Az ügyben a hírek szerint hamarosan döntés születhet.

Bár Messi a fizetése feléről is lemondana, csakhogy Barcelonában maradhasson, Guillem Balagué spanyol futballújságíró és szakértő egy tweetjében azt nyilatkozta, hogy semmiféle megkeresés nem érkezett a Messi család felé, és a tárgyalások a PSG-el folytatódnak, a francia klub pedig minél előbb véglegesíteni szeretné a focista szerződését.

A L'Equipe és a Le Parisien úgy tudja, hogy a fővárosi klub mindenben megállapodott az argentin csatárral, aki 21 év után hagyta el a Barcelonát. Ha a szerződését a Paris Saint-Germain labdarúgócsapattal véglegesítik, Leo már repülhet is Franciaországba.

„A sportnapilap közölte, a PSG szerdán mutatja be sajtótájékoztató keretében Messit, aki korábbi értesülések szerint szezononként 40 millió eurót (14,1 milliárd forintot) keres majd.” – olvashatjuk az Infostart cikkében.

(Kiemelt kép: Egy munkás eltávolítja Lionel Messi, a Barcelona argentin csatárának képét a csapat poszteréről Barcelonában. Fotó: Pau Barrena / AFP)