Megszólalt Siklósi Gergely az ezüstérem után

Amúgy nem éli meg kudarcként a második helyet. 

2021. július 25., 15:14

Szerző:

Nem éli meg veszteségként a második helyet Siklósi Gergely. Azt mondta, építkezik tovább, nyilván szeretett volna rácáfolni az olimpiai sztereotípiákra, de nem jött össze. Viszont mint mondta, nyert egy „fehér aranyat”.

Siklósi Gergely második lett párbajtőrvívásban. A francia Cannone győzte le a magyar versenyzőt. Siklósi Gergely az olimpián a döntőben 15–10-re kapott ki. Ezzel a tokiói olimpia kezdete óta két érmet gyűjtött a magyar küldöttség. A magyar párbajtőrvívó a második hely után azt mondta az M4-nek a mérkőzés előtti technikai problémáról, nem zökkentette ki egyáltalán. A döntő ugyanis néhány perc késéssel kezdődött, mert technikai probléma csúszott be.

Siklósi Gergely így értékelt a döntő után: „Kellemetlen ellenfél volt Cannone. Amikor átvettem a vezetést, azt hittem, megtöröm az önbizalmát. Nem azt gondolom, hogy vesztettem, én nyertem most egy fehér aranyat. Enne örülni kell, nem tudom azt mondani, hogy szomorú vagyok. Magabiztos vereség és győzelem volt a második oldalról. Ez van. Építkezünk tovább. Nagyon meg akartam nyerni az jó lett volna. De nem vagyok, nem érzem magam vesztesnek. Első bálozóként szerettem volna rácáfolni a sztereotípiákra”.

(Kiemelt kép: Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. Fotó: Haszan Ammar / MTI / AP)