Megint legyőztük a szerbeket, egy lépésre az Európa-bajnokság

A csoportjában éllovas magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte szombaton a vendég szerb csapatot Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így ha kedden Litvániában is begyűjti a három pontot, akkor kijut a jövő évi németországi kontinenstornára.

2023. október 14., 23:08

Szerző:

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Varga Barnabás találatával 21 perc után szerzett vezetést, majd Strahinja Pavlovic fejesével a 33. percben egyenlítettek a vendégek, akik nem örülhettek sokáig, mert egy perccel később Sallai Roland bombagóljával ismét a hazaiaknál volt az előny. A második félidő is élvezetes futballt hozott, de gólt nem, így a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól, így nagyon közel került az Európa-bajnokság.

A már kilenc mérkőzés óta veretlen magyar nemzeti együttes a mostani sikernek köszönhetően kedden Kaunasban már úgy lép pályára, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre.

Eb-selejtező, G csoport

Magyarország–Szerbia 2-1 (2-1)
Bulgária–Litvánia 0-2 (0-1)

 

A csoport állása

1. Magyarország 13 pont, 2. Szerbia 10, 3. Montenegró 8, 4. Litvánia 5, 5. Bulgária 2.

(Képünkön magyar gólöröm a labdarúgó Eb-selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.