Hatalmas lépést tettünk az Európa-bajnokság felé

A magyar labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re győzött Szerbia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki rangadóján, így megerősítette vezető helyét a csoportban.

2023. szeptember 7., 23:12

Szerző:

Bár egy rossz kirúgásból indulva a menteni igyekvő Szalai Attila öngóljával a szerbek szereztek vezetést tíz perc játék után, a mieink a 34. és 36. perc között Varga Barnabás és Willi Orbán góljaival fordítottak, hatalmasat lépve előre az Európa-bajnokság felé vezető úton. Marco Rossi szövetségi kapitány Kata Mihály személyében újoncot is avatott.

A belgrádi sikerrel az olasz szakember tanítványai három ponttal elhúztak a riválistól, a harmadik helyezett Montenegró előtt pedig féltávnál már öt pont az előnyünk.

A magyar válogatott vasárnap 18 órától a cseheket fogadja barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában, míg az Eb-selejtezőt október 14-én a szerbek ellen szintén hazai pályán folytatja a csapat. Ha azon a találkozón is sikerülne győzni, akkor már nagy eséllyel készülhetnénk ismét egy olyan éjjelre, ami soha nem érhet véget.

Eb-selejtező, G csoport, 5. forduló:

Szerbia-Magyarország 1-2 (1-2)
A csoport másik mérkőzésén: Litvánia–Montenegró 2-2 (0-0)

A csoport állása

1. Magyarország 10 pont, 2. Szerbia 7, 3. Montenegró 5, 4. Litvánia 2 (3-7), 5. Bulgária 2 (2-6).
Az első két helyezett jut ki a jövő évi, németországi kontinensviadalra.

(Képünkön a magyar játékosok gólöröme a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Szerbia–Magyarország mérkőzésen a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.