Rasszizmus miatt büntették meg az ukrán válogatottat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 20 ezer euróra büntette ukrán tagszervezetét szurkolói Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken tanúsított rasszista magatartása miatt.

2023. szeptember 21., 14:46

Szerző:

A bírságot a 2024-es Eb-re kvalifikáló sorozat két, szeptemberi meccsén – a wroclawi Ukrajna–Anglia (1–1) és a milánói Olaszország–Ukrajna (2–1) találkozókon – tapasztaltak alapján szabta ki az UEFA, amely pirotechnikai eszközök használatáért és más szabálytalanságokért az ukrán szövetséget további 13 ezer eurós büntetéssel is sújtotta – írja a Sportal

Az UEFA egyszersmind megtiltotta, hogy ukrán szurkolók jegyet vásárolhassanak a válogatott következő idegenbeli mérkőzésére. Az ukrán csapat október 14-én Észak-Macedónia válogatottját házigazdaként fogadja a cseh fővárosban, majd Máltán vendégeskedik október 17-én.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy UEFA EURO 2024 logóval ellátott labda fekszik egy műfüves pályán az UEFA EURO 2024-es ötletversennyel kapcsolatos sajtótájékoztató szélén. Fotó:DANIEL REINHARDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A harmadik olimpiájára kijutott Kovács Zsófia felemáskorláton volt érdekelt, de a csütörtök esti pódiumedzésen bemutatott jó gyakorlata után, a leugrást követően megsérült a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde. Így elúszott számára az olimpia.