Nem ért véget a bolgár tragikomédia – még mindig nem tudni, hol lép pályára a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott jövő csütörtökön Európa-bajnoki selejtezőt játszik idegenben Bulgáriával, de még mindig nem tudni, hogy pontosan hol. 

2023. november 10., 16:01

Szerző:

A hét elején a bolgár szövetség azt közölte, hogy a Magyarország elleni – november 16-ai – mérkőzést Szófia helyett Plovdivban rendezik meg zárt kapuk között. A döntés hatalmas felháborodást keltett a magyar szövetség és a válogatott szurkolói körében, akik így végül nem buzdíthatják személyesen Szoboszlai Dominikékat a sorsdöntő mérkőzésen – írja az Index.

A bolgárok tájékoztatása alapján azért kell nézők nélkül megrendezni a mérkőzést, mert a rendőrség nem tudja biztosítani a szófiai létesítményt. Korábban a plovdivi stadion volt hivatalos helyszínként megjelölve, de mivel nem volt jó a stadion világítása, így került át Szófiába a találkozó, aztán most újra Plovdivba. A  plovdivi stadion világítását azóta megcsinálták, de felújítási munkálatok zajlanak a létesítményben és éppen a mérkőzés ideje alatt helyezik el az új tetőszerkezet legfontosabb elemeit.  

Pénteken a bolgár szövetség igazgatója, Georgi Ivanon, a plovdivi stadiont felújító cég vezetője, és a helyi rendőrség egyeztetést tartott, mi legyen végül a mérkőzéssel, de helyi információk szerint döntés nem született, a helyzet még mindig bizonytalan.A helyszínt be is járták a felek, ellenőrizték, a rendőrség tudja-e biztosítani a stadiont, de még mindig nem született hivatalos döntés. Bolgár információk arról számolnak be, hogy elképzelhető, végül Razgrad lesz a mérkőzés helyszíne, döntést pedig legkésőbb hétfőig ígérnek a bolgárok. Addig bizonytalan, hol lép pályára jövő csütörtökön a magyar válogatott.

(Kiemelt képünkön:A plovdivi stadion. Fotó: hunfoci Facebook oldala)

A német és a skót sajtó többnyire a két ország labdarúgó-válogatottjának Európa-bajnoki nyitómérkőzését emelte ki a jövő nyári németországi kontinenstorna Hamburgban rendezett csoportsorsolásának másnapján. A magyar válogatott az A csoportba, a házigazda németek, a skótok, valamint Svájc mellé került.