Márton Anna: Fogalmam sincs, hogy sikerült nyerni

Kard egyéniben kiugrott a térde, mégis győzni tudott, így már a legjobb 16 között van a magyar olimpikon.

2021. július 26., 06:49

Szerző:

A világbajnoki bronzérmes Márton Annának a múlt év végén szakadt el a szalag a bal térdében, a műtétre az olimpia közelsége miatt már nem volt idő, így a térdkörnyéki izmok speciális megerősítésével készült fel Tokióra. Azonban a legjobb 32 között az argentin María Belén Pérez Maurice ellen 4:4-es állásnál úgy tűnt, véget ér számára a verseny. Végül 5 perc ápolást követően tudta folytatni, és hátrányból fordítva 15:12-re győzött. 

"Nem tudom, mi lesz" - kezdte Márton a helyzet értékelését az MTVA riporterének. "Most majd megnézik az orvosok a térdem, és eldől, hogy tudom-e folytatni. A térdem kiugrott a helyéről, utána nagyon fájt. De most csak az számít, hogy össze tudom-e szedni magam még pár asszóra."

A Nemzeti Sport tudósítójának még annyit tett hozzá, hogy most bevesz néhány fájdalomcsillapítót, és megy tovább. Magyarok közül rajta kívül még Pusztai Liza tagja a nyolcaddöntős mezőnynek, aki a tunéziai Amira Ben Chabaan ellen ugyancsak nem kezdett jól, neki 1-5-ről kellett visszakapaszkodnia. De megtette, és a második három perc közepén már három tussal vezetett, és végül ilyen különbséggel győzött 15-12-re.

"Ilyen a szokásos első asszóm, nem volt könnyű. Ezek még a felébredésről szólnak, de örülök, hogy nyertem. Pont arra volt jó ez a start, hogy a következőre felébredjek. Még nem tudtam azt vívni, amit tudok, ez a biztonságról szólt, első olimpiai győztes asszóm volt, most már megyek előre" - mesélte Pusztai a közmédiának.

Katona Renáta a 16 közé jutásért sajnos nagyon simán kikapott a Rióban csapatban arany- egyéniben ezüstérmes Szofija Velikajától. 

(Kiemelt kép: Márton Anna az argentin Marija Belen Perez Maurice elleni asszója után a női kardozók egyéni versenyében a tokiói nyári olimpián a 2021. július 26-án. Illyés Tibor / MTI)