Manuel Neuer a lábát törte, ebben a szezonban már nem játszhat

Síelés közben eltörte a lábát Manuel Neuer, a Bayern München és a német labdarúgó-válogatott kapusa, így a mostani szezonban már nem léphet pályára.

2022. december 10., 13:40

Szerző:

A 36 éves Manuel Neuer szombaton, a közösségi médiában adott hírt a balesetéről és a sérüléséről. „Mit mondhatnék, az év vége jobban is alakulhatott volna..." – írta az Instagram-oldalán a játékos, aki egy fényképet is mellékelt, amelyen begipszelt jobb lábbal fekszik egy kórházi ágyon. „Szerettem volna kitisztítani a fejemet síeléssel, de eltörtem a lábam. A tegnapi operáció jól sikerült, köszönöm az orvosi csapatnak! Ezzel együtt fáj a tudat, hogy a mostani idény számomra véget ért" – közölte.


Neuer és a német válogatott meglepetésre már a csoportkör után búcsúzott a katari világbajnokságtól.

(Kiemelt képünk: Manuel Neuer német kapus a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjában játszott Costa Rica-Németország mérkőzés végén az al-hori al-Bajt Stadionban. MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.