Malajziának nincs pénze több F1-es versenyre

Nem engedheti meg magának a Forma-1-es versenyzést Malajzia – ezt nyilatkozta a minap egy interjúban az ázsiai ország sportminisztere.

2023. április 12., 19:19

Szerző:

Szepang, a Kuala Lumpur közelében elterülő pálya 18 éven át látta vendégül a versenyt, a pálya a versenyzők körében is népszerű volt.

Malajzia azonban 2017 után anyagi megfontolásból döntött a búcsúról. Khairy Jamaluddin volt sportminiszter akkor úgy nyilatkozott, hogy: „véleményem szerint nem kellene F1-es versenyt rendeznünk. Legalábbis egy darabig. A költségek túl magasak, és kevés jön vissza belőle”.

Bár elterjedt a hír, hogy mégis visszahozzák a futamot, de a hivatalban lévő sportminiszter, Hannah Yeoh ezt cáfolta:  

„Az F1 túl drága. 20 millió ringgitre [bő 1,5 milliárd forint] kellett várnunk a kormány részéről pusztán a pálya felújítására. Ha tudnánk F1-es versenyt rendezni, már megtettük volna” – fogalmazott. „Most viszont nem engedhetjük meg magunknak, hogy versenyeket rendezzünk. Jelenleg a sürgős pályafelújításokra használjuk fel a pénzt” – írta az f1vilag.hu.

(Kiemelt kép: F1-es nagydíj a malajziai Kuala Lumpur melletti Sepang F1-es pályán 2017. október 1-jén. Fotó: Alexandra Radu / Anadolu Ügynökség via AFP)

 

 

 

 

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.