Magyar női kézilabda győzelem a nyitányon Svájc ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 33-28-ra legyőzte Svájcot az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, pénteken Ljubljanában.

2022. november 4., 19:42

Szerző:

Sikerével a magyar női kézlilabda válogatott nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé. Az ellenfél egészen a 48. percig remekül tartotta magát, akkor még 24-23-ra vezetett. A mezőny legjobbja Klujber Katrin volt, aki kilenc gólt lőtt, Győri-Lukács Viktória és Vámos Petra hat-hat alkalommal talált be.

A magyarok vasárnap 18 órától Horvátországgal, kedden 20.30-tól pedig a címvédő Norvégiával találkoznak a szlovén fővárosban. A középdöntőbe a csoport első három helyezettje jut.

(Kiemelt képünk: Vámos Petra és a svájci Chantal Wick a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország-Svájc mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában. MTI/Czeglédi Zsolt)

08:52

Lionel Messi, az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya megkönnyebbülten értékelt a mexikóiak felett aratott győzelem után, kiemelve, hogy ismét csak rajtuk múlik, továbbjutnak-e csoportjukból a katari labdarúgó-világbajnokságon.