Magyar búcsúzók a Feeder-tornán is

Majoros Bence az első fordulóban búcsúzott az asztalitenisz WTT-sorozat 500 ezer dollár (körülbelül 196 millió forint) összdíjazású Champions-tornáján, a BOK Csarnokban.

2022. július 19., 20:42

Szerző:

A 24 éves magyar játékos szabadkártyával kapott lehetőséget az indulásra a rangos viadalon, keddi ellenfele a mezőny rutinos tagja, a 41 éves tajvani Csüang Csi-jüan volt, aki már öt olimpián járt, s párosban 2013-ban világbajnok lett.

A múlt heti remek teljesítményének köszönhetően a világranglistán ismét a top 100-ban jegyzett Majoros (99.) bátrán kezdett, az első szettet sikerült elcsennie neves ellenfelétől, ezután azonban Csüang (17.) átvette az irányítást. Bár a második és harmadik játszma is szoros csatát hozott, a tajvani végül négy szettben nyert, s jutott a nyolcaddöntőbe.

A párhuzamosan zajló, 25 ezer dollár összdíjazású Feeder-tornán egytől-egyig kiestek a délutáni-esti programban érdekelt magyarok: Ecseki Nándor, Szudi Ádám és a szerencsés vesztesként főtáblára jutott András Csaba is a nyitókörben búcsúzott egyesben és a Nagyváradi Mercédesz, Imre Leila duó számára is az első forduló jelentette a végállomást női párosban.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
Champions-torna:

férfi egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Csüang Csi-jüan (tajvani) - Majoros Bence 3-1 (-5, 10, 9, 7)

(Kiemelt képünk: Majoros Bence az algériai Larbi Bouriah ellen játszik a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia asztalitenisz-bajnoksága férfi egyesének első fordulójában a Tokiói Fővárosi Sportcsarnokban 2021. július 24-én. Fotó: Hedajatullah Amid / MTI / EPA)