Luke Humphries a pokolból jött vissza a darts vb-n

A PDC darts világbajnokságán újra teljes a nagyüzem. A csütörtök esti mérkőzések igazi drámát hoztak a végső győzelemre is esélyes versenyzők számára, Gerwyn Price el is bukott, Luke Humphries viszont elképesztő izgalmak közepette végül bejutott a legjobb 16 közé.

2023. december 29., 07:40

Szerző:

A csütörtök esti session mindjárt hatalmas meglepetéssel kezdődött a darts világbajnokságon. Az északír Brendan Dolan szinte minden évben kiejt egy-egy nagy nevet, de azért arra senki sem számított, hogy idén Gerwyn Price, 2021 világbajnoka lesz az áldozata. Márpedig így történt, Price láthatóan kedvetlenül játszott, nem igazán volt ott fejben a tábla előtt, Dolan pedig túl jó ahhoz, hogy ezt ellene bárki megengedhesse magának.

Joggal hihettük, hogy ezzel meg is van a nap drámája, de ekkorát ritkán tévedtünk. Azt mindenki tudta, hogy a karcos modora miatt általában nem túl népszerű Ricardo Pietreczko képes lesz megszorongati a világbajnokság legnagyobb esélyeseként számon tartott Luke Humphriest, de ez a mérkőzés minden várakozást felülmúlt. Az első szettet még behúzta az idén szenzációs formában játszó angol, de aztán csak szenvedett, és a Pikachu becenévre hallgató német 3-1-re elhúzott, és már csak egy szett hiányzott neki a győzelemhez. Valószínűleg a szünetben el is kezdett azon gondolkozni, hogy „hoppá, itt nyerhetek”, és ahogy az a dartsban lenni szokott, ez a gondolat pofáraesést eredményezett. Pietreczko teljesítménye visszazuhant, az angolé javulni kezdett, és a rengeteg Londonba látogató német szurkoló legnagyobb bánatára a döntő szett végén utolsó honfitársuk is távozni kényszerült egy évre az Alexandra Palace színpadáról. Luke Humphries pedig elkezdhet dolgozni azon, hogy mentálisan helyretegye magát, mert ez a teljesítmény nem lesz elég a világbajnoki cím megszerzéséhez.

A dráma után a közönség elcsendesedett, és bár az északír Daryl Gurney és az angol Ricky Evans egy egészen tűrhető mérkőzéssel zárta az estét, az egyszeri szurkoló igazából csak arra emlékszik az egészből, hogy Gurney a győzelme fölött érzett határtalan örömében szájon csókolta ellenfelét.

PDC darts világbajnokság, 3. forduló:

Gerwyn Price (wales-i, 5. kiemelt)–Brendan Dolan (északír, 28. kiemelt) 2-4
Luke Humphries (angol, 3.)–Ricardo Pietreczko (német) 4-3
Ricky Evans (angol)–Daryl Gurney (északír, 27.) 2-4

(Kiemelt képünkön Luke Humphries. Fotó: Wikipédia)