Los-Angeles-i olimpia: öttusa és súlyemelés lesz, a boksznak K.O.

A NOB közgyűlése megszavazta a végrehajtó bizottság múlt heti javaslatait, így a 2028-as olimpia programjában szerepelni fog az öttusa és a súlyemelés is, a boksz viszont nem kapott elegendő támogatást.

2023. október 16., 14:24

Szerző:

Az ökölvívás helyzete azért áll rosszul, mert még mindig nincs olyan világszövetsége, amit a NOB elfogadna – írja a 444.

A NOB megemlíti, hogy az öttusa nem került volna bele a programba, ha nem cserélik le a lovaglást akadályversenyre.

Az olimpiák rendezői újabban öt olyan sportágat is felvehetnek a műsorba, amelyek csak azon az adott olimpián lesznek a program részei. Los Angelesben ezek a következők lesznek:

  • flag football – egyfajta ütközésmentes amerikaifoci. A II. világháború alatt találták ki arra, hogy a katonák úgy tudjanak szórakozni és sportolni, hogy közben nem fenyegeti őket sérülésveszély. A szabályai nagy vonalakban megegyeznek a mintaképéivel, azzal a lényegi különbséggel, hogy az ellenfél földrevitele helyett a testére kötött szalagok megszerzésével szerelhető a labdát elkapó vagy vivő játékos.
  • a krikett egyszerűsített verziója
  • lacrosse
  • fallabda
  • baseball/softball

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Mustafa Ciftci / Anadolu Agency via AFP)

2024. június 15., 06:14

A házigazda német válogatott 5-1-re legyőzte az egy félidőn át emberhátrányban játszó skót csapatot a 17. labdarúgó Európa-bajnokság pénteki, müncheni nyitómérkőzésén, a magyar érdekeltségű A csoportban.