Nyolcaddöntős győzelmet aratott Lőrincz Viktor

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában negyeddöntőbe jutott.

2021. augusztus 3., 04:58

Szerző:

A BHSE 31 éves Európa–bajnoka az Ázsia–bajnokságon háromszor ezüstérmes Atabek Aziszbekovval csapott össze. Az első menetben Lőrincze Viktort intették (0–1), de kirgiz riválisa nem tudott akciót csinálni, ráadásul eredménytelenül kért videózást, így 1–1 állt az eredményjelzőn a szünetben. A folytatásban a visszaintés után (2–1) Lőrincz Viktor, akinek bátyja, Tamás hétfőn döntőig menetelt egy súlycsoporttal lejjebb, két pörgetéssel (6–1) eldöntötte az összecsapást. 

Az ötkarikás játékokon szereplő egyetlen magyar női birkózó, Sastin Marianna viszont kikapott a romániai Incze Krisztától. A 38 éves világbajnok a szünetben még vezetett 1–0-ra, aztán ellenfele egy-egy kitolással és mögékerüléssel 3–1-re a maga javára fordította a mérkőzést. Sastin akkor folytathatja a küzdelmet a vigaszágon, ha Incze a fináléig menetel, derül ki az MTI közleményéből.

A délelőtti programban még a kötöttfogásúak 67 kilós súlycsoportjában Korpási Bálint lép szőnyegre.

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. augusztus 3. Lőrincz Viktor (pirosban) a kirgiz Atabek Aziszbekov ellen küzd a férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos kategóriájának nyolcaddöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án. Lőrincz Viktor megnyerte az első mérkőzését, így bejutott a negyeddöntőbe. MTI/Illyés Tibor)

A koronavírus új sportolási szokások kialakítására késztetett sok millió embert. Az amatőr sportolók mellett azonban a profi sportolók is nehéz helyzetbe kerültek a világjárvány következtében, hiszen több nagy sporteseményt is elhalasztottak. Az Allianz arra volt kíváncsi, mit éltek át az élsportolók az elmúlt évben, mit hoz a jövő? Hogyan és milyen segítséggel hozhatjuk majd ki magunkból a következő években a maximumot?