Kirúgták a nemzeti csapatból, mert orosz klubban játszik

Maciej Rybus kikerült a lengyel labdarúgó-válogatott keretéből és a katari világbajnokságon sem számítanak a játékára.

2022. június 20., 17:24

Szerző:

A lengyel szövetség (PZPN) hétfőn közölte, hogy Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány személyesen beszélt Rybussal, akit tájékoztatott a döntésről és elmondta annak okát is: azért nem tudják őt figyelembe venni a nemzeti csapatnál, mert Oroszországban játszik.

A 32 éves balhátvéd az elmúlt öt idényben a Lokomotiv Moszkva légiósa volt, és azt követően sem hagyta el klubját – sok légiós társával és más szakemberekkel ellentétben –, hogy az orosz hadsereg február 24-én megtámadta Ukrajnát.

A 66-szoros válogatott futballista már a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzésein sem játszhatott. Szerződése a hónap végén lejár a Lokomotivnál, ő azonban egy másik orosz együttesnél, a városi rivális Szpartak Moszkvánál folytatja klubkarrierjét.

A november 21-én kezdődő katari vb csoportkörében Lengyelország Mexikóval, Szaúd-Arábiával és Argentínával találkozik.

(Kiemelt kép: Maciej Rybus a 2020-as Európa bajnokság E-csoportjának Lengyelország–Szlovákia labdarúgó-mérkőzésén 2021. június 14-én.)

Hosszú Katinka az ötödik idővel bejutott a döntőbe 400 méter vegyesen a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság szombati zárónapján.