A lengyelek is becélozták a 2036-os olimpiát

Indonézia, Mexikó és Törökország mellett Lengyelország is bejelentkezett a 2036-os olimpiai játékok megrendezésére. Erről Andrzej Duda elnök beszélt szerdán Zakopanéban.

2023. szeptember 27., 20:19

Szerző:

A négy pályázó közül eddig Mexikó rendelkezik az olimpia teendőinek gyakorlatával, mivel 1968-ban már megrendezték a világjátékot. A Mexikói Olimpiai Bizottság elnöke szerint Guadalajara, Mexikóváros, Tijuana és Monterrey is képes lehet a rendezésre.

A 275 milliós Indonézia már 2032-ban vállalta volna a sportesemény befogadását, de ezt a lehetőséget Brisbane elvitte. A világ legnagyobb muszlim, egyben negyedik legnépesebb országa Nusantarában rendezné meg az olimpiát – írja a 444.hu.

Törökország talán a legkitartóbb, hiszen hetedszer pályázik az olimpia rendezésre, eddig egyszer sem nyertek.

Az eddig hivatalosan jegyzett aspiránsok mellett több ország is fontolgatja, hogy szerencsét próbál. Európából Németország, Olaszország és Dánia fontolgatja a rendezést, míg Ázsiából Dél-Korea, Kína, India és Katar szerepel a potenciális pályázók között. Rajtuk kívül még Kanada és Egyiptom gondolkozik, hogy elinduljon a versenyben.

Nyílt titok, hogy a budapesti atlétikai vb után az Orbán-kormány is mérlegeli a hatalmas és költséges világverseny befogadását.

(Kiemelt képünk illusztráció: Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke és Naruhito japán császár a tokiói olimpia megnyitóján, 2021. július 23-án. Fotó: Andrej Isakovic / AFP)

 

 

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.