Felbolygatta a világot Leclerc győzelme

A vasárnapi Forma-1-es Osztrák Nagydíj nemzetközi sajtóvisszhangja.

2022. július 11., 11:48

Szerző:

A The Guardian szerint „Charles Leclerc megkönnyebbülten és örömmel ünnepelte győzelmét az Osztrák Nagydíjon, amely egészen a végéig magával ragadó volt. A Daily Mail úgy írt a hétvégi futamról, hogy „Az eredmény nem azoknak kedvezett, akik narancssárgába öltözve érkeztek, hanem a világbajnokságnak – Charles Leclerc nyerte a drámai, tűzijátékos osztrák futamot.” A szintén brit The Sun azt írja: „Charles Leclerc sikere azt ígéri, hogy ismét fellángol a harc a világbajnoki címért – miközben ferraris csapattársának, Carlos Sainznak kigyulladt az autója.”

„A monacói számára jól végződött a verseny, Carlos Sainz számára azonban nem. Az 56. körben motorhiba miatt kiesett, miközben úton volt a második vagy a még jobb helyezés felé” – írta a spanyol Marca, míg a Mundo Deportivo szerint 

„A lárma, a veszekedés és a kritika leállításának a legjobb módja egy kettős győzelem lett volna. A Ferrari erre törekedett a 2022-es Osztrák Nagydíjon.”

 

A Kurier úgy számolt be az osztrák nagydíjról, hogy „A Forma-1 sorozat kilencedik éve vendégeskedik a Red Bull Ringen, és eddig még soha nem volt ilyen sok néző. A legtöbbjük barátságos és jókedvű volt, akadtak azonban renitensek. Ettől eltekintve a versenyhétvége sok pluszt hozott és kevés kritikát.” A svájci Blick szerint „Leclerc elhallgattatta a 60 ezer Verstappen-szurkolót. Ilyen ritkán történik. A Red Bull Ringen háromszor is megelőzte Verstappent. A monacói nyert Spielbergben, miközben ferraris csapattársa drámai pillanatokat élt át.”

 A Tages-Anzeiger szerint 

„Max Verstappen vörösben látta a világot: előbb a visszapillantó tükörben, aztán átvitt értelemben is – ezen a vasárnapon többször is.”

(Kiemelt képünk: Leclerc, Verstappen és Hamilton az osztrák nagydíjon 2022. július 10-én. Fotó: Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto)

A hónap végi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott 20 ponttal, 84-64 arányban kikapott Horvátországtól csütörtökön Opatijában.