La Liga: az Alavés 1–0-ra legyőzte a Cádizt

Az Alavés korábban háromszor játszott hazai pályán a Cádiz ellen bajnokit, de egyszer sem nyert.

2024. január 20., 08:29

Szerző:

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában az Alavés 1–0-ra legyőzte a Cádizt – írja a Nemzeti Sport.  Ezzel megszakadt a baszkok rossz sorozata. 

A baszkok győztes gólját a második félidő elején Luis Rioja lőtte tizenegyesből, a hazaiak ezzel az egyetlen találattal mind a három pontot otthon tartották.

Az Alavés hazai élvonalbeli bajnokin – két döntetlen és egy vereség után – most először verte meg a Cádizt.

A mérkőzésen szerzett második góljával az Alaves a 12. helyre lépett előre a La Ligában, pontegyenlőségben a Rayo Vallecanóval.

A Cadiz eközben maradt az utolsó előtti helyen. Egyre nagyobb a nyomás Sergio González edzőn, akinek a csapata 2024-ben eddig egyetlen pontot sem szerzett.

„A büntetőig nem voltunk rosszak" - mondta a Cadiz kapusa, Conan Ledesma a DAZN műsorszolgáltatónak. „De onnantól kezdve már csak felfelé vezetett az út."

„Nem ezt érdemeltük. Cádiz és az emberek nem ezt érdemlik. Bocsánatot kell kérnünk az emberektől, el kell mondanunk nekik, hogy két évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltunk, és képesek voltunk megfordítani” – mondta.

Megerősítette: „Természetesen bízunk Sergióban, ő az edzőnk. Ahogyan akkor is bíztunk benne, amikor megérkezett. Még rengeteg mérkőzés van hátra. Szükségünk van arra, hogy az emberek is bízzanak bennünk."

SPANYOL LA LIGA
21. FORDULÓ
Alavés–Cádiz 1–0 (Rioja 51.)

SZOMBATON

14.00: Rayo Vallecano–Las Palmas (Tv: Spíler2)
16.15: Villarreal–Mallorca (Tv: Spíler2)
18.30: Valencia–Athletic Bilbao (Tv: Spíler2)
21.00: Celta Vigo–Real Sociedad (Tv: Spíler2)

VASÁRNAP

14.00: Osasuna–Getafe (Tv: Spíler2)
16.15: Real Madrid–Almería (Tv: Spíler2)
18.30: Real Betis–Barcelona (Tv: Spíler2)
21.00: Girona–Sevilla (Tv: Spíler2)

HÉTFŐN
21.00: Granada–Atlético Madrid (Tv: Spíler2)

A La Liga 1929-es alapítása óta kilenc klub szerzett legalább egy bajnoki címet, de az 1950-es évek óta a Real Madrid és a Barcelona játszanak vezető szerepet. A két klub összesen 62-szer nyerte meg a bajnokságot, előbbi 35, utóbbi 27 alkalommal. A 30-as, 40-es években többesélyes volt a bajnokság, többször diadalmaskodott például a Valencia, az Atlético Madrid, a Deportivo vagy az Athletic Bilbao.

(Kiemelt képünk illusztráció: Leix Garcia és Luis Rioja játszik a LaLiga EA Sports 17. hetének megfelelően a Girona FC - Deportivo Alaves mérkőzésen a Montilivi Stadionban, Girona, Spanyolországban, 2023. december 18-án. Fotó: Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto via AFP)