Kun Anna párbajtőröző ötödik lett a Vívó Eb-n

A ráadásban dőlt el a továbbjutás sorsa.

2023. június 17., 17:00

Szerző:

Az ötödik helyett végzett Kun Anna a női párbajtőrözők szombati versenyében, a plovdivi egyéni vívó Európa-bajnokságon.

A magyar sportoló a georgiai Anasztaszija Szpasz felett aratott magabiztos győzelmét követően a nyolcaddöntőben szoros asszóban múlta felül a francia Coraline Vitalist, aki egy körrel korábban Muhari Esztert búcsúztatta. Sokáig jól teljesített a negyeddöntőben is, taktikusan vívott, jól felépített akciókkal 7-2-re elhúzott az ugyancsak francia Auriane Mallo-Bretonnal szemben, de a második szünetre már két tusra szűkült az előnye.

A folytatásban pedig tovább folytatta a felzárkózást a francia párbajtőröző, sőt a vezetést is átvette. Kun, aki az idény során négyszer állt dobogón világkupán vagy Grand Prix-n és egy vk-t meg is nyert, az utolsó percben kétszer egyenlített, végül 12-12-nél járt le a vívóidő.

A ráadásban a magyar párbajtőröző volt a kedvezményezett, de nem tudott élni ezzel az előnnyel, mert egy együttes találat után Mallo-Breton egylámpás találatot adott.

A 16 között pástra lépett még Tóth Jázmin is, aki egyetlen találattal kapott ki a svájci Angela Kriegertől, és végül a 14. helyen zárt. Muhari 24., Büki Lili 33. lett.     
  
Eredmények:
    a 64 között:
Muhari Eszter-Angeline Favre (svájci) 15-12
Tóth Jázmin-Alexandra Predescu (román) 15-14
Aube Vandingenen (belga)-Büki Lili 13-12
    

a 32 között:
Kun Anna-Anasztaszija Szpasz (georgiai) 15-10
Tóth-Pauline Brunner (svájci) 15-10
Coraline Vitalis (francia)-Muhari 15-11

a 16 között:
Kun-Vitalis 15-14
Angela Krieger (svájci)-Tóth 10-9

negyeddöntő:
Nelli Differt (észt)-Marie-Florence Candassamy (francia) 15-8
Mara Navarria (olasz)-Krieger 15-13
Auriane Mallo-Breton (francia)-Kun 13-12
Alexandra Louis Marie (francia)-Kristina Kuusk (észt) 15-5

(Fotó: Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Tegnap 20:05

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke minimális célnak a csoportból való továbbjutást nevezte meg a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, miután a válogatott a házigazda németeket, illetve a skótokat és a svájciakat kapta ellenfélül a szombati sorsoláson.

Ismét összecsap a magyar és a német válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon. Szoboszlaiék a házigazdák mellett Skócia és Svájc legjobbjai ellen léphet majd pályára.