Kopasz Bálint első lett az előfutamon

Rögtön a keddi középdöntőbe jutott.

2021. augusztus 2., 05:00

Szerző:

Kopasz Bálint az első helyen ért célba a kajak egyes 1000 méter hétfői második előfutamában, így kihagyva a reményfutamot rögtön a keddi középdöntőbe jutott a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén.

A győriek 24 éves kajakosának, aki a szám világ- és Európa-bajnoki címvédője, öt riválisa volt az első pályáján, s közülük csak az öt éve, Rio de Janeiróban harmadik orosz Roman Anoskin tűnt komolyabb ellenfélnek, de végül Kopasz rendkívül magabiztos evezéssel fölényes sikert aratott.

"Jó pálya volt, élveztem, dinamikusan tudtam menni, szerintem az időjárás is megfelelő. A középfutam már izgalmasabb lesz. Nem voltak túl erős ellenfeleim, így könnyedén meg tudtam nyerni a futamot. Holnap szerintem nekem kedvezni fog, hogy két óra különbséggel rendezik a középfutamot és a döntőt" - értékelt Kopasz Bálint.

A középfutamot és a döntőt kedden bonyolítják le.

(Kiemelt képünk:  tokiói olimpiára utazó magyar kajak-kenusok és parakajakosok. A csoportképen a hátsó sorban balról: Fejes Dániel és Adolf Balázs kenus, Kopasz Bálint, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor, Béke Kornél, Varga Ádám kajakos, Kiss Erik parakajakos, a középső sorban balról: Horányi Dóra, Kárász Anna, Medveczky Erika kajakos, Takács Kincső és Balla Virág kenus, Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Lucz Dóra, Kozák Danuta kajakos, az első sorban balról Varga Katalin, Juhász Tamás, Kiss Péter Pál, Pulai Erika és Rozbora András parakajakos. MTI/Kovács Tamás)