Kiütötte a Liverpool az Arsenalt az FA-kupából

A Liverpool Szoboszlai Dominik, Mohamed Szalah és Virgil van Dijk nélkül  győzte le 2–0-ra az Arsenalt, így bejutott a labdarúgó FA-kupa legjobb 32 csapata közé.

2024. január 7., 20:33

Szerző:

Szoboszlai Dominik combsérülés miatt hiányzott a mérkőzésről, Mohamed Szalah már csatlakozott hazája válogatottjához (Egyiptom az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel), Virgil van Dijk pedig betegség miatt hiányzott a meccskeretből. A sportal.hu beszámolója szerint öngól lett az Arsenal veszte. A 80. percben került előnybe  a Liverpool: Alexander-Arnold a bal szélről, szabadrúgásból lőtte élesen a kapu elé a labdát, az ötösön menteni igyekvő Kiwior pedig a saját kapujába csúsztatott. 

Az Arsenalon a hátralévő tíz perc, és a négy perces hosszabbítás sem segített, sőt, a 95. percben egy gyors Liverpool-kontra végén Luis Díaz végleg lezárta a meccset, amikor 15 méterről kilőtte a bal felső sarkot, kialakítva a 0–2-s végeredményt. 

Angol FA-Kupa
A 32 közé kerülésért
Arsenal–Liverpool 0–2 (0–0)

(Kiemelt képünk: A Liverpool játékosai ünnepelnek a pályán az Arsenal-Liverpool angol FA-kupa harmadik fordulójában játszott labdarúgó-mérkőzés után a londoni Emirates Stadionban 2024. január 7-én. A Liverpool 2-0-ra megnyerte a mérkőzést. Fotó: Ben Stansall / AFP)