Ma már papírforma: megverte a Kisvárda az Újpestet

Továbbra is bajban a lilák, a Kisvárda viszont tovább harcolhat a dobogóért.

2023. február 17., 22:27

Szerző:

Ma már egyáltalán nem számít meglepetésnek, ha a Kisvárda legyőzi az Újpestet, ahogy ez most is történt: a hazaiak 2-1-re legyőzték a fővárosi lila-fehéreket az OTP Bank Liga 20. fordulójának nyitómeccsén, így az újpestieket még mindig elég rendesen fenyegeti a kiesés réme.

Az 1890 néző előtt lejátszott találkozón a jóval esélyesebb hazaiak szereztek vezetést a 35. percben Kovacic révén. Igaz, korábban az Újpest is megzörgette ellenfele hálóját, de Szabó 21. percben szerzett gólját a játékvezető és a VAR érvénytelenítette.

Szinte még el sem kezdődött a második félidő, amikor Simon egyenlített, de az újabb kisvárdai gólra sem kellett sokáig várni: Makowski volt eredményes. Ekkor még senki nem gondolta volna, hogy a lengyel játékos a végeredményt állítja be…

A Kisvárda győzelmével az újonc Kecskemétet megelőzve a második helyre ugrott a tabellán, de meglehet, hogy ez csak ideiglenes, hiszen a forduló szombaton és vasárnap folytatódik.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 45 pont, 2. Kisvárda 31, 3. Kecskemét 31, 4. Puskás Akadémia 29, 5. Debrecen 27, 6. ZTE 23, 7. Paks 23, 8. Mezőkövesd 23, 9. Újpest 22, 10. Fehérvár 20, 11. Budapest Honvéd 18, 12. Vasas 17. (A Kisvárda és az Újpest egy mérkőzéssel többet játszott.)

 

(Képünkön a kisvárdai Matheus Izidorio Leoni (balra) és az újpesti Abdoulaye Diaby a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Kisvárda Master Good–Újpest FC mérkőzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2023. február 17-én. Fotó: MTI/Balázs Attila)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.