Kiesett a címvédő a darts világbajnokságon

A londoni Alexandra Palace a királyok estéjére készült pénteken. A PDC darts világbajnokságának esti sessionjének három mérkőzésén összesen hét plusz négy világbajnoki címet szólítottak színpadra. Ebből öt maradt versenyben.

2023. december 29., 23:26

Szerző:

Elsőként mindjárt a harmadik forduló zárómérkőzésén a kétszeres világbajnok skót legenda, Gary Anderson mérkőzött a horvát Boris Krčmarral. A horvát játékost sem szabad azonban lebecsülni, hiszen a különböző amatőr darts szakágakban már alkotott maradandót: összesen 4 világ- és 18 Európai-bajnoki címet szerzett. A különbség – bár a számszerű eredmény mást mutat – mindössze annyi volt a két játékos között a magas színvonalú összecsapáson, hogy a skót sokkal jobban használta ki ellenfele hibáit.

A negyedik forduló nyitányán Lakeside 2014-es világbajnoka, az angol Stephen Bunting két szetten keresztül tudott valódi ellenállást kifejteni a háromszoros PDC-világbajnok Michael van Gerwen ellen, de a holland végül remek játékkal, simának mondható győzelmet aratott. A holland egyébként jelen pillanatban a szakemberek java része szerint a legesélyesebb a világbajnoki címre, az eddig látottak alapján ez egyáltalán nem légből kapott vélemény.

Az este utolsó mérkőzésén a címvédő Michael Smith pontosan ugyanarra volt képes az egyik legnagyobb fiatal tehetségként számon tartott Chris Dobey ellen, mint az előző párharcban Bunting van Gerwen ellenében: az első két szett viszonylag szoros volt. A 4-0-ás Dobey-győzelem igazából csak annak lehet meglepő, aki most kapcsolódott be a világbajnokság követésébe, az eddigi teljesítményeik alapján ez tulajdonképpen papírforma-eredmény volt, Dobey jutott a legjobb nyolc közé.

PDC darts világbajnokság, 3. forduló:

Gary Anderson (skót, 21. kiemelt)–Boris Krčmar (horvát) 4-1

4. forduló:

Michael van Gerwen (holland, 2.)–Stephen Bunting (angol, 18.) 4-0
Michael Smith (angol, 1.)–Chris Dobey (angol, 17.) 0-4

(Képünkön Michael Smith ünnepli tavalyi világbajnoki címét. Fotó: Adrian DENNIS / AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.