Szívbemarkolót írt az Instagramon Késely Ajna

Az úszó szerint bátorították egymást, hogy legyőzzék a saját mumusukat.

2021. július 29., 12:56

Szerző:

Megható posztot írt az Instagramon Késely Ajna, miután a hetedik helyen végzett a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó a tokiói olimpia úszóversenyén. Az úszó szerint egyhangúan küzdöttek. Azt is írta, hogy a nehéz helyzetekből is felállnak, ha egymásért úsznak. Hozzátette: bátorították egymást, hogy legyőzzék a saját mumusukat.

„Mindig megjelenik a magyar szív... Mindig felállunk a nehéz helyzetekből, ha egymásért úszunk! Most ezt megtettük… egyhangúan küzdöttünk. Bátorítottuk egymást, hogy képesek legyünk legyőzni a saját mumusunkat! Gratulálok” – ezt írta Késely Ajna az Instagramon a női 4x200 méteres gyorsváltó verseny után. 

A magyarok a csütörtöki döntőben Jakabos Zsuzsanna, Veres Laura, Késely Ajna, Kapás Boglárka összeállításban szerepeltek, azaz Verrasztó Evelynt az egy órával korábban 200 méter pillangón negyedik Kapás váltotta az előfutamhoz képest. A négyes a franciákat megelőzve 7:56.62 perccel ért a célba.

„A cél a döntő volt, ez már csak a bónusz. Élmény lett volna, ha vannak nézők” – fogalmazott Jakabos Zsuzsanna, akinek szavaira Veres úgy reagált, neki így is élmény volt. „Bárki bármit mond, ez szép eredmény, ráadásul Bogi 200 pillangó után vállalta, jómagam pedig a 800 méter gyors előtt vagyok” – mondta Késely, amihez Kapás annyit fűzött hozzá, a döntője után nagyon fájt neki ez az úszás, ennek ellenére örül, hogy elvállalta a váltóbeli szereplést.

A fináléban a kínaiak 7:40.33 perces világcsúccsal győztek, de a második helyezett amerikaiak és a harmadik ausztrálok is a 7:41.50-es régi rekordon belüli eredménnyel zártak.

(Kiemelt kép: Kiemelt kép: Jakabos Zsuzsanna (b), Késely Ajna (b2), Veres Laura (j) és Kapás Boglárka (sapkában) a női 4x200 méteres gyorsúszás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 29-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI)